Aspergillus Oryzae – KOJI

Galerie pro hrstku obdivovatelů japonské plesnivé rýže zvané Koji a její deriváty (sake, miso, sake kasu, ocet, doburoku)

Parádní články na téma Koji jsou na tomto linku

Jen na ocet z KOji se zase tak trochu zapomělo

V.

 

P.S. Japonci tvrdí že při správné přípravě se každého zrnka rýže dotkne lidská ruka potřísněná sporami

rýže koji “kome koji” v lahvi
sake lisování “joso”
sake lisování “joso” po kvašení fázemi “hatsu naka i tomezoe”
čiré sake “shizukazake”
sake v evropském šálku
genshu nigori “nefiltrované originální sake”
pokrutiny plné enzymů “sake kasu”
zákvas “shubo”
shizukazake
shizukazake
kvas “moromi”
kvas “moromi”
moromi
tzv magické bubliny na kvasu
koji rýže jasmínová
koji rýže jasmínová
koji rýže jasmínová
koji rýže jasmínová
koji rýže jasmínová
koji rýže jasmínová
koji rýže jasmínová zcela porostlá v bambusovém napařováčku
koji rýže jasmínová
koji rýže jasmínová
sake ocet
lisování sake “joso”
nefiltrované “nigori genshu”
zákvas
sake
sake
sake
nigori genshu
nigori genshu
kvašení v chladu a dřevu
máčená rýže
paření ve lnu
zákvas
koji rýže
koji rýže
koji rýže
koji rýže
pokrutiny ze sake “sake kasu”
první fáze plesnivění
druhá fáze plesnivění
detail plísně
detail plísně
koji rýže
detail koji
24 hodin plesnivění
máčená japonika
pařená japonika
pařená japonika
vlhká fáze růstu
suchá fáze růstu
finální porost
koji rýže
hotovo
pěstování koji
48 hodin v popředí 24 hodin v pozadí
sake kasu
moromi
jáhly jsou česká rýže
pařené jáhly
sporizované jáhly
první fáze růstu
transfer do druhé fáze
druhá fáze
růst koji
větší růst koji
zcela porostlé jáhly
zcela porostlé jáhly
zcela porostlé jáhly
need more koji
1. fáze přípravy kvasu kvašením “hatsuzoe”
krmení kvasu “nakazoe”
kvas
míchání kvasu
moromi
výsledné sake velelahodné
sake
sake kasu
sake kasu a nigori genshu

 

 

 

sake kasu

ATD přátelé

                           

„Bůh stvořil člověka, když ho přestaly bavit opice. Na další pokusy už pak neměl nervy.“ Mark Twain