shrub balsamicový jablečný

V nové 250 ml dárkové lahvi.

 

Shrub je pro nás návrat ke kořenům.

Věříme v budoucnost sirupů bez bílého cukru a bez práškových kyselin.

Pouze ovoce, tak jako dávno dřív.

Chuti krásné - 250 ml

 

Tmavý jablečný, sladkokyselý, sirup lahodné chuti a laskavé vůně s nádechem kampotské kurkumy a špetky kampotského zázvoru.

Vzniká balsamikováním jablečné bio redukce v kombinaci se jablečným octem.

Myšlenku jsme si přivezli z tradičních italských balsamicových octáren, ale vyrábíme ho posvém z nakoupeného bio sirupu od kamarádů.

 

Používejte ho do nápojů ale i salátů a jídel.

 

 

složení - redukovaný jablečný mošt, jablečný ocet, kurkuma, zázvor, koji

označení - sirup ovocný jablečný 

vyrábí Shrub Drink s.r.o čili oceterie&vpresu

220 Kč
Skladem (>20 ks)

Shrub drink – bio nápojový sirup ze 100 % ovoce

Produkt, který doprovázel lidstvo po staletí a opět si našel své místo pod slunečníky moderních kaváren.

SHRUBY jsou tradiční nápoje, na které se prostě jen zapomnělo a nahradily je sirupy z cukrových rozvarů a sladké limonády. Originální shruby pochází z doby před průmyslové. Vyrábějí se odpařováním vody z ovocných šťáv a nedoslazují se průmyslovým cukrem, ať už tmavým či světlým. Okyselení shrubů pochází z divoce fermentovaných ovocných octů a díky tomu aspirují na nejzdravější způsob ochucení nápojů na bázi perlivé vody a čajů. Zároveň je používají výběroví kuchaři do dezertů i zmrzlin a v letních měsících putují do salátů obdobně jako aceto balsamico, se kterým mají společný rodokmen výroby v Itálii. Tam shruby s oblibou popíjeli už staří Římané a jejich nápoj zvaný POSCA je velmi lahodný zázvorový čaj se shrubem a koriandrem.

Dnes si takto kvalitní sirupy nachází opět své místo pod slunečníky v moderních kavárnách jako osvěžující sladkokyselé SHRUB CAFE LATTE s jemnou nitkou shrubové polevy v našlehaném mléku a v rukou zkušených barmanů vytváří nově sladkokyselý buket v míchaných nápojích. Univerzálnost tohoto prastarého sirupu je až dech beroucí a udržitelný výrobní postup bez nutnosti pěstování cukrové řepy na vysoce bonitních polích a následného chemického zpracování k získání cukru, ať už z řepy či třtiny, mu dává naději na světlé sladkokyselé zítřky.

„Jana, to je moje manželka a tak trochu svoje žena, chtěla vždycky vyrábět nápoje na bázi našich octů, ale mě to od nápadu k realizaci trvalo téměř deset let,“ říká s nadsázkou Václav Smolík, hybatel české výroby vysoce kvalitních octů. „Nejprve musíte uvěřit lidem kolem sebe, že jim to bude chutnat. Jezdili jsme po trzích a dávali ochutnat s kořením, bez koření, ve vodě, na lžičce, na lívancích v oleji od společníků, se kterými Shrub Drink vyrábíme. A výsledek? Lidem to chutná. Dokonce se vracejí i když je v tom ten ocet. To lidi nejvíce odrazuje. ‚V tom je ocet?‘ Ptají se. ‚No tak to nechci.‘ Jenže když je umluvíte ať ochutnají, tak jde ocet stranou. Důležitý je celek a ten je stovky let ověřený. Proto je SHRUB tak unikátní produkt. Vyrábíme ho v Dobříši v takovém nano provozu. Dali jsme se dohromady dvě rodiny z gastra. Jedna lisuje za studena oleje, jmenujou se Vpresu a my jsme oceterie. V bývalé rukavičkárně máme útočiště a tam se SHRUB rodí v malém. Pěkně rukama postaru, jen pod kotlem netopíme uhlím ale elektřinou,“ usmívá se Václav Smolík, octař a jednatel firmy SHRUB Drink s.r.o.

Shrub jsme schopni vyrobit v malém i velkém balení. Zatím máme 250 ml a kanystr 5 Litrů, ale to budeme dál ladit podle potřeb kaváren a barů. Z té 250 ml lahvičky vyrobíte minimálně 50 nápojů. Dávkování je velmi jemné, je to 5 gramů do ½ litru vody. Nápoj nemá být sladký. Má být osvěžující a zlatě zbarvený po kampotské kurkumě, kterou do shrubu přidáváme spolu s kampotským zázvorem.

Dej Shrub

Spadne ti brad




Kategorie: eshop

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu