shrub balsamicový jablečný
V nové 250 ml dárkové lahvi.
Shrub je pro nás návrat ke kořenům.
Věříme v budoucnost sirupů bez bílého cukru a bez práškových kyselin.
Pouze ovoce, tak jako dávno dřív.
Chuti krásné - 250 ml
Tmavý jablečný, sladkokyselý, sirup lahodné chuti a laskavé vůně s nádechem kampotské kurkumy a špetky kampotského zázvoru.
Vzniká balsamikováním jablečné bio redukce v kombinaci se jablečným octem.
Myšlenku jsme si přivezli z tradičních italských balsamicových octáren, ale vyrábíme ho posvém z nakoupeného bio sirupu od kamarádů.
Používejte ho do nápojů ale i salátů a jídel.
složení - redukovaný jablečný mošt, jablečný ocet, kurkuma, zázvor, koji
označení - sirup ovocný jablečný
vyrábí Shrub Drink s.r.o čili oceterie&vpresu
Shrub drink – bio nápojový sirup ze 100 % ovoce
Produkt, který doprovázel lidstvo po staletí a opět si našel své místo pod slunečníky moderních kaváren.
SHRUBY jsou tradiční nápoje, na které se prostě jen zapomnělo a nahradily je sirupy z cukrových rozvarů a sladké limonády. Originální shruby pochází z doby před průmyslové. Vyrábějí se odpařováním vody z ovocných šťáv a nedoslazují se průmyslovým cukrem, ať už tmavým či světlým. Okyselení shrubů pochází z divoce fermentovaných ovocných octů a díky tomu aspirují na nejzdravější způsob ochucení nápojů na bázi perlivé vody a čajů. Zároveň je používají výběroví kuchaři do dezertů i zmrzlin a v letních měsících putují do salátů obdobně jako aceto balsamico, se kterým mají společný rodokmen výroby v Itálii. Tam shruby s oblibou popíjeli už staří Římané a jejich nápoj zvaný POSCA je velmi lahodný zázvorový čaj se shrubem a koriandrem.
Dnes si takto kvalitní sirupy nachází opět své místo pod slunečníky v moderních kavárnách jako osvěžující sladkokyselé SHRUB CAFE LATTE s jemnou nitkou shrubové polevy v našlehaném mléku a v rukou zkušených barmanů vytváří nově sladkokyselý buket v míchaných nápojích. Univerzálnost tohoto prastarého sirupu je až dech beroucí a udržitelný výrobní postup bez nutnosti pěstování cukrové řepy na vysoce bonitních polích a následného chemického zpracování k získání cukru, ať už z řepy či třtiny, mu dává naději na světlé sladkokyselé zítřky.
„Jana, to je moje manželka a tak trochu svoje žena, chtěla vždycky vyrábět nápoje na bázi našich octů, ale mě to od nápadu k realizaci trvalo téměř deset let,“ říká s nadsázkou Václav Smolík, hybatel české výroby vysoce kvalitních octů. „Nejprve musíte uvěřit lidem kolem sebe, že jim to bude chutnat. Jezdili jsme po trzích a dávali ochutnat s kořením, bez koření, ve vodě, na lžičce, na lívancích v oleji od společníků, se kterými Shrub Drink vyrábíme. A výsledek? Lidem to chutná. Dokonce se vracejí i když je v tom ten ocet. To lidi nejvíce odrazuje. ‚V tom je ocet?‘ Ptají se. ‚No tak to nechci.‘ Jenže když je umluvíte ať ochutnají, tak jde ocet stranou. Důležitý je celek a ten je stovky let ověřený. Proto je SHRUB tak unikátní produkt. Vyrábíme ho v Dobříši v takovém nano provozu. Dali jsme se dohromady dvě rodiny z gastra. Jedna lisuje za studena oleje, jmenujou se Vpresu a my jsme oceterie. V bývalé rukavičkárně máme útočiště a tam se SHRUB rodí v malém. Pěkně rukama postaru, jen pod kotlem netopíme uhlím ale elektřinou,“ usmívá se Václav Smolík, octař a jednatel firmy SHRUB Drink s.r.o.
Shrub jsme schopni vyrobit v malém i velkém balení. Zatím máme 250 ml a kanystr 5 Litrů, ale to budeme dál ladit podle potřeb kaváren a barů. Z té 250 ml lahvičky vyrobíte minimálně 50 nápojů. Dávkování je velmi jemné, je to 5 gramů do ½ litru vody. Nápoj nemá být sladký. Má být osvěžující a zlatě zbarvený po kampotské kurkumě, kterou do shrubu přidáváme spolu s kampotským zázvorem.
Dej Shrub
Spadne ti brad
Kategorie: | eshop |
---|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.