mladé balsamico - z dubové kádě
Salátový ocet z bio jablečného moštu.
Pozměnili jsme trochu značení.
Nelekejte se.
Balsamicu začneme postupně říkat mladé balsamico protože se jedná o mladý ocet cca 3 roky.
Starý a zasloužený bude dále Aceto Balsamico, jen bude ležet další roky a vy na něj budete další roky čekat. :)
Je to tak OK?
Tmavý sladkokyselý ocet lahodné chuti a laskavé vůně je vhodný k přímé konzumaci i dlouhodobé archivaci.
Vzniká pomalou redukcí jablečného moštu na plameni v kombinaci se starým jablečným octem z dubové kádě.
Myšlenku jsme si přivezli z tradičních italských octáren, ale vyrábíme ho posvém z českých jablek v ČR.
Používejte ho do nápojů, salátů i jídel.
Není sířené ani pasterované.
složení - jablečný mošt
označení - ocet kvasný ovocný jablečný balsamicový
objem - 250 ml
kyselina 5%
Vyrábí Václav Smolík Rosovice 274
Aceto balsamico
Ručně moštujeme jablečný mošt.
Několik let fermentujeme orleánskou metodou v dubové kádi na ocet.
Ten mícháme s jablečnou redukcí.
Tu si sami redukujeme v měděném kotli na plameni.
Vaříme jí z kupovaného českého bio či konvenčního moštu.
Když máme dost jablek na zahradě, vaříme i z našeho.
Staříme opět v dubu.
Doporučujeme ho především do nápojů a na sláty.
Krásně se rozpouští ve vodě i na salátové zelenině.
Není zahuštěné škrobem.
Kategorie: | eshop |
---|
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.