mladé balsamico - z dubové kádě

Salátový ocet z bio jablečného moštu.

 

Pozměnili jsme trochu značení.

Nelekejte se. 

Balsamicu začneme postupně říkat mladé balsamico protože se jedná o mladý ocet cca 3 roky.

Starý a zasloužený bude dále Aceto Balsamico, jen bude ležet další roky a vy na něj budete další roky čekat. :)

Je to tak OK?

 

Tmavý sladkokyselý ocet lahodné chuti a laskavé vůně je vhodný k přímé konzumaci i dlouhodobé archivaci.

Vzniká pomalou redukcí jablečného moštu na plameni v kombinaci se starým jablečným octem z dubové kádě.

Myšlenku jsme si přivezli z tradičních italských octáren, ale vyrábíme ho posvém z českých jablek v ČR.

 

Používejte ho do nápojů, salátů i jídel.

 

Není sířené ani pasterované.

 

složení - jablečný mošt 

označení - ocet kvasný ovocný jablečný balsamicový 

objem - 250 ml

kyselina 5%

 

Vyrábí Václav Smolík Rosovice 274

220 Kč
Skladem (>20 ks)

Aceto balsamico

Ručně moštujeme jablečný mošt.

Několik let fermentujeme orleánskou metodou v dubové kádi na ocet.

Ten mícháme s jablečnou redukcí.

Tu si sami redukujeme v měděném kotli na plameni.

Vaříme jí z kupovaného českého bio či konvenčního moštu.

Když máme dost jablek na zahradě, vaříme i z našeho.

Staříme opět v dubu.

Doporučujeme ho především do nápojů a na sláty.

Krásně se rozpouští ve vodě i na salátové zelenině.

Není zahuštěné škrobem.

 

Kategorie: eshop

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu