aceto di riso - akazu - koji ocet - z kameninové kádě
Koji ocet z rýže.
Na světě je několik zcela originálních octů nejvyšší kvality.
Jeden z nich je koji ocet.
Vyrábí se tříletou fermentací v kameninových nádobách z koji rýže.
Jeho chuť a složení nemá na Zemi obdobu a je považovaný za naprostou špičku ledovce v kyselém světě octů.
Pochází, jak jinak, z Japonska a nyní je ve velmi limitovaném množství k mání i u nás.
Prosím nezaměňujte ho s běžným rýžovým octem, který vzniká jiným způsobem a je spíš obdobou našeho lihového octa.
Stejně tak nejde o čínský tmavý rýžový ocet.
Koji ocet je unikát ve třech možných zabarveních od bílé až po černou.
Vzniká za účasti velkého množství přírodních enzymů, které produkuje koji.
3 z 5 těchto enzymů jsou základní součastí lékařsky ověřeného léku Wobenzim a i tam se vyrábějí z koji.
Myslíme, že právě tento ocet má největší potenciál k terapeutickým účinkům v lidském organismu.
Zde je nějaké odborné počtení.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3128363/
Níž je krátká citace.
Anti-cancer effects of ethyl acetate extract of Kurozu have been reported in vitro(1) and in an animal model of colon cancer. We previously reported that Kurozu-M inhibited development of human colon cancer cells, LoVo cells, in a transplanted rodent model...
Věříme, že oceníte jeho jedinečnost i přes nepříznivou vyšší cenu.
Věrně Smolíci
složení - voda, rýže, višně, koji - čas a my
označení - ocet kvasný rýžový
objem - 200 ml
kyselina 5%
Vyrábí Václav Smolík Rosovice 274