Mirin z modřínové kádě - koji rýžové víno na vaření

Zažijte esenci Japonska doma ve střední Evropě.

Mirin je náš úplně nejvíc autentický výrobek, říkají ochutnávající návštěvníci z Japanu.

Vyrábíme ho zcela tradičně dle starých textů.

Fermentuje ve dřevě z modřínu.

Rodí se z tmavé bio rýže.

Je alkoholický a chutná silně umami.

Jídlo nezatěžuje ovocnou příchutí jako víno či cider.

Skvěle se hodí do evropských jídel typu italského risota či francouzské cibulačky.

Základní užití má v japonské pěti kombinaci chutí.

1. mirin

2. sake

3. shoyu (sojová omáčka)

4. dashi (výluh z hub...)

5. kurozu (rýžový ocet)

 

Vyrábíme chuťově suchou variantu bez doslazování, to si každý provede dle libosti.

Kal na dně dodává mirinu jemnost a krémovitost a je to obdoba Nigori Genshu, což znamená pravý originál mezi sake.

Odzkoušeli ho naši dvorní šéfkuchaři Jan Knedla a Martin Štangl. 

Chutná jako kombinace vysoce kvalitního mirinu a saké dohromady, tak pravil Japonec.

Je to naše chlouba a věříme, že si ho také zamilujete.

Dle japonké poznámky z období Edo :)

Pro kvalitní mirin bych vraždil. 

220 Kč
Skladem (1 ks)

objem: 500 ml

1x pasterován v lahvi dle japonské zvyklosti.

Vyrábí Václav Smolík v pivovaru Wild Creatures.

Obsah alkoholu 13 %

Trvanlivost 1 rok

Složení:

voda

rýže

koji

 

Kategorie: eshop

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu