Mirin z modřínové kádě - koji rýžové víno na vaření
Zažijte esenci Japonska doma ve střední Evropě.
Mirin je náš úplně nejvíc autentický výrobek, říkají ochutnávající návštěvníci z Japanu.
Vyrábíme ho zcela tradičně dle starých textů.
Fermentuje ve dřevě z modřínu.
Rodí se z tmavé bio rýže.
Je alkoholický a chutná silně umami.
Jídlo nezatěžuje ovocnou příchutí jako víno či cider.
Skvěle se hodí do evropských jídel typu italského risota či francouzské cibulačky.
Základní užití má v japonské pěti kombinaci chutí.
1. mirin
2. sake
3. shoyu (sojová omáčka)
4. dashi (výluh z hub...)
5. kurozu (rýžový ocet)
Vyrábíme chuťově suchou variantu bez doslazování, to si každý provede dle libosti.
Kal na dně dodává mirinu jemnost a krémovitost a je to obdoba Nigori Genshu, což znamená pravý originál mezi sake.
Odzkoušeli ho naši dvorní šéfkuchaři Jan Knedla a Martin Štangl.
Chutná jako kombinace vysoce kvalitního mirinu a saké dohromady, tak pravil Japonec.
Je to naše chlouba a věříme, že si ho také zamilujete.
Dle japonké poznámky z období Edo :)
Pro kvalitní mirin bych vraždil.